Næringsinnhold
Per 100 g | Per porsjon 70 g | |
---|---|---|
Energi | 1855 kJ | 1299 kJ |
Energi | 444 kcal | 311 kcal |
Fett
|
27 g
|
18,9 g
|
Karbohydrat
|
42 g
|
29,4 g
|
Protein |
6,7 g |
4,7 g |
Salt |
0,55 g |
0,39 g |
Tilberedning
1. Sett ovnen på 200°C (over- og undervarme).
2. Bland sammen 2 egg og 100 g smeltet avkjølt smør. Tilsett begge posenes innhold og rør godt til en jevn røre.
3. Sett frem 6 ildfaste porsjonsformer, (f.eks. porselensformer, kaffekopper eller tykke muffinsformer). Smør innsiden av formene med smør og dryss dem med et tynt lag mel. Fordel røren i formene.
4.Stek på midterste rille ca. 8-9 minutter (se tips under)
5.Server direkte fra formen. Eller la dem få hvile i formen ca. 5 minutter før du skjærer forsiktig rundt kanten og hvelver ut på tallerken. Sikt gjerne melis over.
Tips!
Følg med mot slutten av steketiden da den kan variere i forhold til type ovn og størrelse på formene. Fondanten er ferdig når den har stivnet langs kanten og kjernen fortsatt skjelver når man dytter forsiktig på formen.
Ingredienser
sukker, belgisk sjokolade 27 % (kakaomasse*, sukker, dekstrose,emulgator (soyalecitin)), hvetemel, fettredusert kakao* 5 %,hevemiddel (bakepulver (kalsiumfosfat, natriumbikarbonat)), rapsolje.*Rainforest Alliance-sertifisert. Les mer på ra.org
Med belgisk sjokolade.
Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.
Allergener
Allergen | Ja | Nei | Kan inneholde spor av |
---|---|---|---|
selleri
|
Nei | ||
egg
|
Nei | ||
fisk
|
Nei | ||
gluten
|
Ja | ||
melk
|
Nei | Spor av | |
sennep
|
Nei | ||
nøtter
|
Nei | ||
peanøtter
|
Nei | ||
lupiner
|
Nei | ||
bløtdyr
|
Nei | ||
sesamfrø
|
Nei | ||
skalldyr
|
Nei | ||
soya
|
Ja | ||
sulfitt
|
Nei |
JA: Allergenet inngår i produktet
NEI: Allergenet inngår ikke i produktet