Våre fabrikker

Orkla Foods Norge har fabrikker flere steder i Norge, der mange av våre kjente merkevarer blir produsert.

TORO-fabrikken i Arna

Rett utenfor Bergen sentrum, i Arna, ligger TORO-fabrikken. Her lages supper, sauser, gryteretter, kaker, rett-i-koppen og ulike pulverbaserte matvarer. Noen av de mange folkefavorittene som kommer fra denne fabrikken er TORO Tomatsuppe og TORO Bergensk fiskesuppe. Årlig produseres det rundt 500 millioner porsjoner med mat, både til dagligvaremarkedet og storhusholdningsmarkedet.

 

Pizzafabrikken på Stranda

På vår fabrikk i Stranda produserer pizzafavorittene Big One og Grandiosa. Her har det vært pizzaproduksjon siden 1979. Den første Grandiosaen ble produsert i 1980 og med det startet pizzaeventyret på Sunnmøre. Årlig produseres det om lag 38 millioner dypfryste pizzaer her.

Leverpostei i Fredrikstad

Stabburet-fabrikken i Fredrikstad, eller Råbekken som den også kalles, produserer kjøttprodukter og hermetikk. Det kanskje mest kjente produktet er Stabburet-Leverpostei, som ble lansert i 1949. På fabrikken lages i tillegg pølser, hamburgere og kjøttkaker til storhusholdningsmarkedet, og også kjøttopping til pizzaene som produseres på Stranda-fabrikken og middagshermetikk fra Trondhjems.

Syltetøy og middag fra Elverum

Ved skogkanten i Elverum produseres Nora syltetøy og TORO Ferske Ferdigretter. Det tradisjonsrike Nora syltetøyet har vært i butikkhyllene siden 1953 og i dag kokes det ca 10 millioner glass årlig. TORO Ferske Ferdigretter er et nyere produkt og hvert år produseres over 3 million middager på fabrikken. I tillegg distribueres det betydelige mengder produkter fra andre Orkla-fabrikker herfra og til det norske markedet.

Ketchup- og grønnsaksfabrikkene i Rygge

Vår fabrikk på Rygge består av to avdelinger; Idun og Nora. På Idun-fabrikken produseres Idun tomatketchup og sennep i tillegg til en rekke Idun-dressinger, sauser, oljer og eddik. Et lite stykke unna foregår den tradisjonsrike grønnsaksproduksjonen med Nora surkål, rødkål, syltede agurker og rødbeter. Grønnsakene dyrkes for øvrig rett ved fabrikken, av dyktige grønnsaksbønder i Rygge Kontraktdyrkerlag.

Vossafår fra Voss

Som navnet tilsier, produseres Vossafår på fabrikken vår i Voss. Siden 2006 har Vossafår vært markedsledende på fårepølse i Norge, men historien startet allerede i 1937, da Voss Samvirkelag startet opp sitt eget pølsemakeri. Fårepølseproduksjonen ble startet opp i 1939. Fabrikken hvor det populære produktet tilvirkes i dag, ble åpnet i 1972.

Flatbrød fra Vigrestad

På Vigrestad på Jæren bakes Norges mest populære flatbrød. Oppskriften til Mors Hjemmebakte Flatbrød har sin opprinnelse i gammel flatbrødtradisjon fra begynnelsen av 1900-tallet. Fabrikken har holdt til samme sted siden 1963.

Storhusholdningspizza på Sem

I tillegg til pizzaproduksjonen på Stranda, lager vi Stabburet Pizza til storhusholdningsmarkedet på vår lokale fabrikk på Sem utenfor Tønsberg.

Pålegg på Tveita

På Tveita i Oslo produseres søtpåleggene Nugatti, Banos og Sunda. Fabrikken har eksistert siden 1930-tallet. Visste du at bananene til Banos skrelles for hånd?