Hva ser vi etter i en kandidat?

Å søke jobb er ofte stressende. Hva ser de etter i en kandidat? Hvordan kan jeg vise at jeg er den rette for rollen? Her håper vi at du finner svar på det meste du lurer på i søknadsprosessen.

Hvor mye veier karakterene mine for å få jobb?

Kort fortalt ser vi på hele pakken av kunnskap, verktøy og kvalifikasjoner – ikke bare karakterer. Når du har en bachelor- eller mastergrad, vet vi at du er utstyrt med kunnskap og verktøy som du vil få nytte av i jobben. Dette teller mer for oss, enn kombinasjonen av fag eller hva karakterene dine er.

Hva slags kvalifikasjoner er dere ute etter i Orkla?

En god kandidat er ikke lagd av karakterer eller hvilken skole du gikk på. For oss er det viktig at du har både gode analytiske og mellommenneskelige evner.

Vi ser etter deg som er proaktiv og lærelysten. Du må være forberedt på å jobbe hardt og trives i et hektisk miljø som krever effektivitet og handling.

Hva bør jeg vektlegge under jobbintervjuet?

Det som skiller klinten fra hveten under intervjuet, er følgende: Du er entusiastisk og interessert i både rollen og Orkla. Du vet hva du driver med og bruker tid på å reflektere over svarene du gir, og spørsmålene du stiller.

Vi ønsker å jobbe med folk som elsker produktene våre, og hva vi jobber for. Hvis vi ikke klarer å se det under intervjuet, er det vanskelig å vite om du kommer til å trives her. Snakk om favorittreklamen, -produktet eller noe annet du har bitt deg merke i. Og ikke glem å vise oss hvem du er! Svar ærlig på spørsmålene, og ikke svar med det du tror vi vil høre.

Hvordan kan jeg utvikle meg i Orkla?

Vi setter utvikling og opplæring høyt hos oss. Vi tilbyr kurs, både digitalt og fysisk, til ulike spesifikke bransjer (foreksempek supply chain academy, brand academy, sales academy og mange mange flere) som vi anbefaler våre ansatte å gå på.

Vi har også ledertrening på ulike ledernivåer som holder våre ledere oppdatert og motivert i sin jobb.

Orkla har et helt eget team som utvikler, oppdaterer og faseliterer kursene.

Noen siste tips og triks

Vårt beste tips er å ikke vente på en stillingsutlysning, men å havne på vår radar så tidlig som mulig. Vi har mange praksisplasser og andre muligheter gjennom året. Dette er en ypperlig måte å vise hva du er god for og få en fot innafor, før du er ferdig med skolegangen.

Kom gjerne å snakk med oss på studiemesser eller andre arenaer du treffer oss på. Still spørsmål og vær nysgjerrig – vi husker studenter som skiller seg ut!