Klodemerket

Vi i Orkla er opptatt av bærekraft og ønsker å gjøre det enklere å ta klimasmarte valg – også når det kommer til maten vi spiser.

Klodemerket viser deg hvilke produkter som etterlater et lavt klimaavtrykk per middagsporsjon. Ved å velge et produkt som har Klodemerket kan du være trygg på at du gjør et godt og klimasmart valg. 

En klimaskala rangerer produktene våre ut fra om de har veldig lavt, lavt, middels eller høyt klimaavtrykk per porsjon. For at et produkt skal kunne bruke Klodemerket må klimautslippet for en porsjon ligge på nivået «lavt» eller «veldig lavt» på skalaen, altså ha et klimaavtrykk på 0,8 kg CO₂e eller lavere. 

I beregningen av klimaavtrykket for Klodemerket inngår råvarer, transport, emballasje og produksjonsprosess. 

TORO var først ute med klimamerking av matvarer i Norge. Alle TOROs supper og mange av gryterettene har lavt klimaavtrykk. På produkter som ikke får Klodemerket, som for eksempel Jegergryte, kommer TORO med klimasmarte tips – slik at jegergryten også kan få lavt klimaavtrykk. På toro.no/klodemerket/ kan du lese mer om klimamerkingen og hvilke produkter som har fått klimamerket. 

I tillegg til alle TORO-produktene finner du også Klodemerket på flere Grandiosa pizzaer. 

Vi fortsetter å merke produkter som har lavt klimaavtrykk og oppfyller kravene til å bruke Klodemerket – se etter merket i butikkhyllene! 

Klimaskala-og-Klodemerke-720x509-1-aspect-ratio-4-3

Klimaskala for lunsj- og middagsmåltider. Kun måltider som ligger under 0,8 kg CO₂e per porsjon får Klodemerket på pakken.