Om bruk av informasjonskapsler og personopplysninger

Orklas nettsteder bruker informasjonskapsler og lignende teknologier som lagres på PCen, mobiltelefonen eller nettbrettet ditt, vanligvis gjennom bruk av en nettleser. Informasjonskapsler benyttes bl.a. for å gi besøkende tilgang til ulike nettstedfunksjoner, skille de besøkende på nettstedet fra hverandre, analysere hvor godt nettstedet og nettjenestene våre fungerer, og for å kunne benytte brukertilpasset, interessebasert annonsering. Dette innebærer større eller mindre grad av bruk av personopplysningene til nettsidebrukerne – som beskrevet nedenfor – og hjelper oss å forbedre nettstedet og gjøre vår digitale kommunikasjon mer relevant for mottakerne.

Besøkende kan frivillig velge å godkjenne bruk av informasjonskapsler, gjennom innstillinger i nettleseren. Du kan endre innstillingene i nettleseren slik at du enten blokkerer informasjonskapsler fra å bli lastet ned automatisk, eller at du får et valg om å laste ned hver enkelt informasjonskapsel. Du kan også slette informasjonskapsler når som helst ved å gå til innstillingene i nettleseren din. Hvordan dette gjøres avhenger av hvilken nettleser du bruker. Les på «innstillinger/alternativer for internett/personvern» eller tilsvarende meny i din nettleser for å få nærmere instruksjoner om hvordan din nettleser fungerer. Vær oppmerksom på at om du sier nei til informasjonskapsler, kan du påvirke funksjonaliteten på vårt, så vel som andre nettsteder.

Ansvarserklæring

Formålet med informasjonskapsler på nettstedet

Vårt nettsted benytter informasjonskapsler som settes både av oss og av tredjeparter, til følgende formål:

  • Analyse: Vi benytter informasjonskapsler til å telle antall unike besøkende på våre nettsteder eller til å utarbeide annen statistikk om driften av nettstedene. Tjenesten registrerer informasjon om sidevisninger og brukerinformasjon som geografisk plassering, bruk av enhet, operativsystem og nettleser.
  • Pålogging: Hvis nettstedet har mulighet for pålogging, lagres et ID-nummer og tidspunktet for innloggingen i en informasjonskapsel på enheten din, som gjør at du kan navigere på nettstedet uten å måtte logge inn på nytt for hver side du åpner.
  • Interessebasert markedsføring på nett: Du kan oppleve å se annonser fra Orkla-selskaper på andre nettsteder på grunn av informasjonskapsler på nettstedet her, basert på innhold og sider du har besøkt på våre nettsider og brukerinformasjon, som geografisk plassering. På denne måten kan vi identifisere interessene dine og sørge for visning av annonser som er relevante for deg. Teknologien kalles «remarketing» og leveres av tredjepartsleverandører, som for eksempel Google.
  • Bruk av atferdsopplysninger til «tvillingprofil»: Såkalte tvillingprofiler er basert på innsamling av opplysninger om brukeres atferd på våre nettsteder. På bakgrunn av kjennskap til interessene til en gruppe brukere (se forrige punkt) kan vi sørge for visning av annonser som denne gruppen er interessert i, til en annen gruppe personer som har hatt samme/tilsvarende atferdsmønster på våre nettsteder.

Ønsker du flere detaljer om informasjonskapsler som kan brukes av dette nettstedet, hva de benyttes til, tredjepartstilgang til opplysninger samlet med informasjonskapsler, og hvor lenge de brukes, kan du finne en liste med spesifikasjoner ved å trykke under: Oversikt over cookies som kan bli benyttet på nettstedet.

Opplysninger samlet med tredjepartsinformasjonskapsler, vil også benyttes av de aktuelle tredjeparter, og deres kontaktinformasjon finnes på nettstedene deres (se listen med spesifikasjoner).

Kontakt – henvendelser om innsyn mv.

Fyll ut dette skjemaet om du vil ha innsyn i, få utlevert, korrigere eller slette personopplysninger som vi har lagret om deg. Du kan på samme måte protestere mot, kreve begrensning av eller trekke tilbake samtykke til behandlingen av personopplysninger. For øvrig har du mulighet til å klage over behandlingen av personopplysninger til Datatilsynet.

Oversikt over cookies som kan bli benyttet på nettstedet

Hvilke informasjonskapsler som benyttes er avhengig av brukerens valg. Det finnes en oversikt på hvert enkelt nettsted i samtykkeløsningen for informasjonskapsler