orklahouse_5-aspect-ratio-4-3

Orkla på Arendalsuka

Under Arendalsuka 2022 inviterer vi til følgende arrangementer:

Hvilken samfunnsrolle har norsk matindustri?

Under pandemien ble norsk matproduksjon definert som samfunnskritisk. Vi i Orkla sørger for at nordmenn har mat på bordet, men samtidig importeres en stadig større andel av det man spiser. Krigen i Ukraina endrer den geopolitiske situasjonen.

Skal Norge øke selvforsyningsgraden markant, og bør vi ha et tettere europeisk samarbeid?

Om Orklas rolle:
Atle Vidar Nagel Johansen, konserndirektør og leder av Orklas merkevarevirksomhet

Geopolitisk analyse:
Odin Johannessen, direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd

Innlegg og diskusjon:
Sigrid Hjørnegård, generalsekretær i Norges Bondelag
Petter Haas Brubakk, adm. direktør i NHO Mat og Drikke

Konferansier: Eirik Bergesen
Dag
: Tirsdag 16/08
Tid:
 08:00-09:30
Sted
: Clarion Hotel Tyholmen / Lille Torungen

Frokostservering

Mer informasjon om arrangementet finner du her: https://program.arendalsuka.no…

Mat for fremtiden

Forbrukeren ønsker stort utvalg og lave priser – og maten man spiser skal helst være produsert i Norge, i tillegg skal matproduksjonen være tuftet på stadig strengere krav til bærekraft. Har den norske matindustrien tilstrekkelig konkurransekraft for å leve opp til alle disse forventningene? Vi tar debatten.

Slik skal vi tilrettelegge for en livskraftig matindustri
Lene Camilla Westgaard-Halle (H) og Solveig Vitanza (Ap)

From Farm to Fork, hva gjør vi i Norge?
Ingunn Midttun Godal, adm. direktør Mattilsynet

Oppfyller matindustriens sitt samfunnsoppdrag?
Inger Lise Blyverket, direktør Forbrukerrådet
Anne Marit Panengstuen, konsernsjef Nortura
Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør Coop
Håkon Mageli, konserndirektør Orkla

Konferansier: Eirik Bergesen
Dag
: Tirsdag 16/08
Tid
: 11:00-12:00
Sted
: Clarion Hotel Tyholmen / Sal B

Lett servering

Mer informasjon om arrangementet finner du her: https://program.arendalsuka.no…

Med klima på menyen

Skal vi nå FNs 1,5-gradersmål for global oppvarming må vi redusere matens klimaavtrykk med halvparten. Forbruker ønsker å ta de gode klimavalgene, men hvordan kan vi i matbransjen hjelpe gjøre det enklere for folk flest å ta mer klimavennlige matvalg?

De enkle klimatiltakene i hverdagen – innlegg og samtale med:
Hedvig Røsberg Gjerde, Senior Markedssjef TORO
Ingrid Sanfelt Hansen, Markedssjef NATURLI
Signe Bunkholt Sæter, Bærekraftdirektør NorgesGruppen
Louise Fuchs, Bærekraftdirektør ODA
Harald Bjugstad-Holm, Bærekraftdirektør Nordic Choice Hotels
Emilie Olderskog, Direktør Bærekraft og Samfunnskontakt Agra Choice

Hva vet vi om norske forbrukere – og hvilke bærekraftige valg ønsker de å ta i hverdagen? Innsikt fra Forbruker og Bærekraft 2022
Sunneva Kilsti, Ansvarlig for bærekraft i Opinion

 

En sunn og bærekraftig livsstil – hvordan skal IKEA inspirere og hjelpe over en milliard mennesker med å få en bedre og mer bærekraftig hverdag?
Carl Aaby, CEO/CSO IKEA Norge

Panelsamtale – Hvordan kan vi hjelpe forbruker til de gode klimavennlige matvalgene?

Øyvind Fylling Jensen, Adm. direktør Nofima,
Ola Hedstein, Grunnlegger av Rethink Food
Signe Bunkholt Sæter, Bærekraftdirektør NorgesGruppen
Hanne Lene Dahlgren, Vegetarentusiast og bærekraftsjef Team Tomorrow
Johanne Kjuus, Leder Bærekraft Orkla Foods Norge

Ordstyrer: Eirik Bergesen


Dag
: Tirsdag 16/08
Tid
: 16:00-17:30
Sted
: Clarion Hotel Tyholmen / Lille Torungen

Mer informasjon om arrangementer finner du her: https://program.arendalsuka.no…

Alle arrangementene blir strømmet live gjennom vår Facebook-side.