NATURLI-Bakgrunn2-aspect-ratio-16-9

Stabburet Vegetar

Stabburet Vegetar er merket for alle som vil servere en meny som både er bærekraftig og sparer penger. I 2024 lanserte Stabburet en helt ny plantebasert produktlinje med kjøtterstatning for å bidra til en grønnere fremtid.

Hva er kjøtterstatning?

Kjøtterstatning er mat som ligner på kjøtt i smak og tekstur, men som er laget av plantebaserte ingredienser som soya og erter.

Vi har brukt vår erfaring med kjøttprodukter til å perfeksjonere plantebaserte alternativer – alltid med fokus på den gode smaken. Det er derfor Stabburet Vegetar smaker så godt og holder den høye kvaliteten Stabburet er kjent for! Ved å velge Stabburet Vegetar støtter du lokal, norsk produksjon. Over 70 % av produktene våre lages på Råbekken i Norge, noe som bidrar til kortere transportveier og arbeidsplasser lokalt.

Hvorfor tror vi på kjøtterstatning?

Kostnadseffektive proteinkilder: Grønne proteiner er ofte rimeligere enn kjøtt, og Stabburet Vegetar-produktene har nærmest 0 stekesvinn.

Lavere CO2-utslipp: Med grønnere proteiner kan ditt serveringssted redusere utslipp og bidra til klimamålene. Våre produkter har opptil 15x lavere klimagassutslipp enn rødt kjøtt.

Enkelt og allsidig: Kjøtterstatningsprodukter er enkle å tilberede og passer rett inn i kjøkkenrutinene. De gir også menyen variasjon – og kan brukes 1:1 som erstatning for kjøtt.

Mindre matsvinn og bedre logistikk: Vegetariske produkter har ofte lengre holdbarhet enn kjøtt, noe som gir større fleksibilitet i menyplanleggingen og mindre matsvinn.

For gjestene: Server grønnere og mer bærekraftige måltider som støtter kostholdsrådene – mer grønnsaker, mindre kjøtt.

En ny måte å servere grønnere mat:

Med 50/50-løsningen blander du kjøttdeig med vegetarfarse, og skaper smakfulle retter der gjestene knapt merker forskjellen. Dette enkle grepet kan redusere klimaavtrykket med rundt 47 %.

I tillegg er vegetarfarse ofte 30–50 % rimeligere enn kjøtt, noe som gir deg muligheten til å spare kostnader samtidig som du serverer bærekraftige måltider. Ved å erstatte halvparten av kjøttdeigen med vegetarfarse, oppnår du både økonomiske fordeler og en mer klimavennlig meny.