Næringsinnhold
| Per 100 g | Per porsjon 325 g | |
|---|---|---|
| Energi | 709 kJ | 2304 kJ |
| Energi | 169 kcal | 549 kcal |
Fett
|
6 g
|
19,5 g
|
Karbohydrat
|
18 g
|
58,5 g
|
| Protein |
10 g |
32,5 g |
| Salt |
0,63 g |
2,0 g |
Tilberedning
Mariner kjøttet
Tøm miks for Tikka Masala-marinade i en bolle med 4 ss vann.
Tilsett 400 g strimlet kylling og bland godt. Mariner i 5-10 minutter.
Kok risen
Kok opp 5 dl vann og evt. ½ ts salt. Tilsett ris og la det småkoke i ca. 15 minutter.
Lag sausen
Stek det marinerte kjøttet i en stekepanne. Tilsett miks for Tikka Masala-saus, ha i 2 dl vann og kokosmelken. Bland godt og kok i 5 minutter under omrøring.
For sterkere smak:
Bland toppkrydderet i retten før servering eller strø over egen porsjon.
Ingredienser
Ris: basmatiris 98 %, paprika, rapsolje, krydder, hvitløk, chiliMarinade: maltodekstrin, koriander 4 %, krydder (bl.a. spisskum,kardemomme, kanel)Saus: fløte, yoghurt 22 %, krydder (bl.a. hvitløk, ingefær,koriander, sitrongress, chili), maisstivelse, skummetmelk, salt,solsikkeolje, tomat, gjærekstrakt, glukosesirup, fargestoff(rødbetfarge, paprikaekstrakt), modifisert maisstivelse, løk, sitron,sukker, appelsin, sitronaromaKokosmelk: kokosmelk 75 %, vann, stabilisator (E412), emulgator(E466, E435), konserveringsmiddel (E223)Toppkrydder: kajennepepper, koriander 19 %, ingefær, salt,spisskummen, sort pepper, muskat, kanel, kardemomme, laurbærblad,allehånde, nellikekstrakt
Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.
Allergener
| Allergen | Ja | Nei | Kan inneholde spor av |
|---|---|---|---|
|
selleri
|
Nei | Spor av | |
|
egg
|
Nei | Spor av | |
|
fisk
|
Nei | ||
|
gluten
|
Nei | Spor av | |
|
melk
|
Ja | ||
|
sennep
|
Nei | Spor av | |
|
nøtter
|
Nei | ||
|
peanøtter
|
Nei | ||
|
lupiner
|
Nei | ||
|
bløtdyr
|
Nei | ||
|
sesamfrø
|
Nei | ||
|
skalldyr
|
Nei | ||
|
soya
|
Nei | Spor av | |
|
sulfitt
|
Nei |
JA: Allergenet inngår i produktet
NEI: Allergenet inngår ikke i produktet