Usman Afaq Zarar (23)

Master i industriell økonomi og teknologiledelse med dataretning og finans som hovedprofil på NTNU

Portrett-Usman-Zarar-1-aspect-ratio-4-3

Hva har du jobbet med i Orkla i sommer? 

Jeg var en del av Big Data and Analytics teamet deres. Der fikk jeg erfaring med det å drive med kostnads og salgsdata. Jeg skulle hovedsakelig vurdere hvordan lønnsomheten blir påvirket av endringer i prisen på innsatsfaktoren som typ råvareprisen, så når vi kjøper inn ting og det blir dyrere eller billigere, hvordan påvirker det produktene vi produserer og selger. Så vi startet med innsamling og klargjøring av data og finne hva som faktisk er relevant for dette prosjektet. Det fikk vi ganske mye hjelp til slik at ikke all tiden vår gikk til datainnsamling. Så skulle vi finne ut av hva vi hadde lyst til å få ut av dette prosjektet, og med det begrense prosjektet litt. Så jeg fikk jobbet med visuelle analyser i Power BI og low code apputvikling i Power Apps.

Hvordan så en typisk arbeidsdag ut som summer intern?

Vi hadde daglig stand up som innebar et kort møte på 20 min hvor vi forteller hva vi har gjort ila dagen og hva vi skal gjøre frem til neste dag. Dette ble vårt check in med leder og fikk også hjelp fra andre ansatte om det var nødvendige. Utenom det så sto vi ganske fritt til å legge opp dagen vår selv. Vi hadde en coach som også var tilgjengelig hele sommeren og som hjalp oss en god del.

Hva var det kuleste med å jobbe i Orkla?

Det var veldig gøy med den type data vi jobbet med. Det var gøy å se kostprisen på en Grandiosa eller hvor mye de ulike butikkene kjøper det inn fra oss for eksempel når de har kampanjer eller lignende.

Hvorfor søkte du deg til Orkla?

Orkla er jo et stort selskap med mange ulike muligheter. Jeg synes det er spennende at alt skjer inni konsernet. Det er ikke som et konsulent selskap hvor du er hos en kunde også er du borte fra prosjektet en stund. Her følger man heller en fast kunde som man følger hele veien og er med på hele prosessen. Det er også mye muligheter for interne overganger hvis man har lyst til å prøve noe nytt i selskapet.

Hva likte du best med internshipet?

Folkene. Jeg hadde en coach som var kjempemorsom og tullet mye rundt. Det er også mange gode ledere med mange ulike lederstiler som utfyllet hverandre veldig godt. Fikk erfart ulike typer oppfølging og var et veldig hyggelig sted å være.

Hva er en ting du tar med deg videre fra internshipet?

Jeg hadde ingen fag eller tidligere erfaring fra analytics. Nå har jeg derfor fått god forståelse for hva en slik stilling og karriere innenfor dette kan innebære og at det finnes utrolig mange jobber innenfor dette fagfeltet.

Hvilke råd vil du gi til årets søkere?

IT sin case oppgave var litt annerledes enn de andre da vi måtte gjøre dette individuelt. Her er det viktig å vise så mye som mulig av det du får gjort under betenkningstiden. Vis alt du har gjort selv om det bare er i et Word dokument. Det gir et inntrykk at man gjorde mye.

Hvilken Orkla-verdi er viktigst for deg?

Trustworthy fordi det er et så stort selskap som Orkla så er det viktig at de tar samfunnsansvar og er et selskap man kan stole på.