Næringsinnhold
Etter tilberedning
Per 100 ml | Per porsjon 250 ml | |
---|---|---|
Energi | 947 kJ | 2368 kJ |
Energi | 223 kcal | 558 kcal |
Fett
|
0 g
|
0 g
|
Karbohydrat
|
51 g
|
127,5 g
|
Protein |
1,2 g |
3,0 g |
Salt |
0,12 g |
0,30 g |
Tilberedning
Utstyr
1 flaske Tomtebrygg, 1200 g sukker, 40 g gjær (eventuelt 1 pose tørrgjær), vann, rene flasker og korker og blandekar som rommer 15-20l (vinballong, aluminimuskjele, plastbøtte, e.l.). Sinkkjele frarådes.
1. Fyll blandekaret med 15-20 l vann (ca. 30-35°C).
2. Løs opp sukkeret og gjæren i 1-2 l vann (ca. 30°C) og hell over i blandekaret.
3. Tilsett Tomtebrygg og rør godt.
4. Sett blandingen et varmt og lunt sted.
En svak brusing viser at gjæringen er i gang. avhengig av temperaturen, skal brygget stå i ca. 18-24 timer til gjæringen er ferdig.
5. Fyll brygget på flaskene, bruk gjerne hevert.
6. Sett flaskene oppreist på et kjølig sted, f.eks. i kjelleren.
7. Inspiser flaskene etter ett døgn, og jevnlig etter dette.
8. La flaskene ettergjære i 8-12 døgn til brygget er ferdig til bruk.
Ingredienser
Sukker, vann, fargestoff (E150c), humleekstrakt og konserveringsmiddel(kaliumsorbat).
Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.
Allergener
Allergen | Ja | Nei | Kan inneholde spor av |
---|---|---|---|
selleri
|
Nei | ||
egg
|
Nei | ||
fisk
|
Nei | ||
gluten
|
Nei | ||
melk
|
Nei | ||
sennep
|
Nei | ||
nøtter
|
Nei | ||
peanøtter
|
Nei | ||
lupiner
|
Nei | ||
bløtdyr
|
Nei | ||
sesamfrø
|
Nei | ||
skalldyr
|
Nei | ||
soya
|
Nei | ||
sulfitt
|
Nei |
JA: Allergenet inngår i produktet
NEI: Allergenet inngår ikke i produktet