Næringsinnhold
Per 100 g | Per porsjon 70 g | |
---|---|---|
Energi | 1833 kJ | 1283 kJ |
Energi | 439 kcal | 307 kcal |
Fett
|
26 g
|
18,2 g
|
Karbohydrat
|
42 g
|
29,4 g
|
Protein |
6,6 g |
4,6 g |
Salt |
0,5 g |
0,35 g |
Tilberedning
1. Sett stekeovnen på 200°C (over- og undervarme).
2. Bland sammen 2 egg og 100 g smeltet avkjølt smør eller 1 dl flytende margarin. Tilsett begge posene og rør godt sammen.
3. Fordel røren i 6 smurte ildfaste porsjonsformer (f.eks. kaffekopper, porselensformer eller tykke muffinsformer)
4. Stek på midterste rille i ca. 8-10 minutter. Følg med mot slutten av steketiden da den kan variere i forhold til type ovn og størrelse på porsjonsformene. Fondanten er ferdig når den har stivnet langs kanten og kjernen fortsatt skjelver når man dytter forsiktig på formen.
5. Server i formen eller hvelv ut på tallerken. 3 porsjoner: Følg tilberedningen over, men bruk kun en pose og tilsett 1 egg og 50 g smeltet smør eller ½ dl flytende margarin. Fordel i 3 porsjonsformer. Tips For lettere å hvelve fondanten ut på tallerken, klipp til bakepapir og legg i bunnen av den smurte formen. La fondanten hvile ca. 5 min etter steking. Skjær rundt kanten av formen og hvelv den over på en tallerken.
Ingredienser
sukker, belgisk sjokolade 27 % (kakaomasse, sukker, dekstrose, emulgator(soyalecitin)), hvetemel, fettredusert kakao, hevemiddel(bakepulver (kalsiumfosfat, natriumkarbonat)), rapsolje.
Med belgisk sjokolade.
Produktsammensetningen kan endres. Les derfor alltid ingredienslisten på emballasjen til produktet.
Allergener
Allergen | Ja | Nei | Kan inneholde spor av |
---|---|---|---|
selleri
|
Nei | ||
egg
|
Nei | ||
fisk
|
Nei | ||
gluten
|
Ja | ||
melk
|
Nei | Spor av | |
sennep
|
Nei | ||
nøtter
|
Nei | ||
peanøtter
|
Nei | ||
lupiner
|
Nei | ||
bløtdyr
|
Nei | ||
sesamfrø
|
Nei | ||
skalldyr
|
Nei | ||
soya
|
Ja | ||
sulfitt
|
Nei |
JA: Allergenet inngår i produktet
NEI: Allergenet inngår ikke i produktet